Platsbundna och distansutbildning Hjärt- och lungräddning

En metod för att rädda liv

Hjärt-lungräddning, som brukar förkortas HLR, är en första hjälpen-behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen hos någon som har fått hjärtstopp. För att göra den enklaste formen av hjärt och lungräddning behövs det ingen utrustning, utan det är en metod som alla kan lära sig. Ibland används termen basal hjärt-lungräddning för att skilja den från avancerad hjärt-lungräddning som kräver särskild teknisk utrustning och som ges av sjukvårdspersonal.

Hjärtstopp kan ske plötsligt, det kan drabba vem som helst och av flera anledningar. Oavsett är det viktigt att påbörja behandlingen inom några minuter. Det är sällan det finns en hjärtstartare eller defibrilator i närheten och den omedelbara behandlingen blir därför hjärt- och lungräddning i väntan på att sjukvårdspersonal ska komma till platsen. Om ingen behandling ges ökar dödligheten vid hjärtstopp med ca 10 % för varje minut som går. En HLR utbildning kan därför rädda liv.

Därför bör du gå en platsbundna eller distansutbildning Hjärt- och lungräddning

Hjärt- och lungräddning upprätthåller blodcirkulationen vid hjärtstopp. Bröstkompressioner skapar blodcirkulation och blodet syresätts genom försiktiga inblåsningar genom den drabbades näsa eller mun. Kontinuerlig HLR upprätthåller den livsviktiga blodcirkulationen och håller den drabbade vid liv i väntan på ambulans. Hjärt- lungräddning och hjärtstartare är de enda metoder som är mycket effektiva mot hjärtstopp och alla kan ta en kurs i hjärt- och lungräddning.

Läs en kurs i hjärt- och lungräddning hos oss

Du behöver inte vara sjukvårdsutbildad för att lära dig hjärt-lungräddning. Det räcker att gå en kort HLR kurs på ett par timmar för att lära sig hur man gör. Då får du träna på att utföra hjärt- o lungräddning genom att bland annat göra inblåsningar och kompressioner på en modell.

Vi erbjuder även kurser inom

  • D-HLR
  • HLR med elskada
  • Kombinerad Brand/HLR-utbildning

Har du frågor?

Vitum erbjuder ett flertal olika utbildningar som brandutbildning, heta arbeten utbildning, hjärt-lugnräddning, första hjälpen utbildning och utrymning med mera. Vi kan även anpassa utbildningen efter företages behov.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontaka oss på telefon eller e-mail.

076-866 33 60

vitum@vitum.se


Anmälan till kurs

Här kan du anmäla dig till våra kurser och utbildningar